V akvaparku Tatralandia budujú tropický raj za 5,2 milióna eur

10.05.2012 Poprad

Liptovský Mikuláš 10. mája (TASR) – Akciová spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR) rozširuje ponuku akvaparku Tatralandia, ktorý vlani získala do svojho portfólia. Investícia na úrovni 5,2 milióna eur do výstavby haly s tropickým prostredím má zaistiť aj väčšiu nezávislosť navštevovaného relaxačno-zábavného zariadenia od vonkajších klimatických výkyvov.

"Na slovenské pomery určite unikátnym projektom chceme do našich zemepisných šírok priniesť kúsok prímoria. Celoročná prevádzka nových zastrešených priestorov zabezpečí istotu počasia nielen počas letnej sezóny vytvárajúcej podstatnú časť tržieb i návštevnosti akvaparku," vysvetlil predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Výsledkom spomínanej investície by podľa neho mal byť pokračujúci nárast návštevnosti akvaparku, ktorý za uplynulých osem mesiacov navštívilo takmer 450.000 zahraničných i domácich turistov. "Halu so 750-miestnou kapacitou dokončíme do začiatku zimnej sezóny, no v prvej etape otvoríme už cez blížiace sa letné prázdniny veľkorysé oddychové priestory s príjemnou tropickou klímou," spresnil.

Nová hala v tvare morskej mušle zaberie plochu viac ako 4600 m2. "Interiér je riešený ako karibský tropický raj s 30-stupňovou teplotou, palmami, bazénmi s krištáľovou vodou či podmorským svetom. Výhľad na tatranskú scenériu, ale aj opaľovanie umožní strešná fólia, ktorá pokrýva napríklad aj povestnú olympijskú plaveckú kocku v Pekingu," dodala hovorkyňa TMR Katarína Šarafínová.
 

Vyberte región